Vestfold og Telemark er ett av våre nyeste fylker, slått sammen av to tradisjonelle fylker på vestsiden av Oslofjorden. Her ligger alt fra gamle hvalfangstbyer som Tønsberg og Sandefjord til industribyene Skien og Porsgrunn så vel som ferieperlen Kragerø. Men hva driver næringsutviklingen fremover i denne nye regionen?

Tettere byer med høyere kvalitet

Prosjektet «Tettere byer med høyere kvalitet» er et samarbeid mellom 5 bykommuner, næringsliv, fylket og fylkesmannen. Dette er et prosjekt som handler om en regional plan for å lage mer attraktive byer. Prosjektet har mottatt store bevilgninger, og vil garantert få mye omtale framover. Dette er også et langsiktig prosjekt, noe som gjør det ekstra spennende å følge med på. På Vestfold og Telemark nettsider jeg deg kontinuerlige oppdateringer om dette prosjektet. Hovedsaken er å knytte byene sammen og med det gi både forbedret livskvalitet og en følelse av samhørighet. Dette vil på sikt kunne gi et nytt grunnlag for næringsutvikling i byene og i regionen som helhet.

Fortetting med kvalitet

Et prosjekt som har fokus på Telemark er «Fortetting med kvalitet». Dette er et prosjekt som skal ta vare på de gode tradisjonene, særpreget og kvaliteten som Telemark har å tilby. Dette er et prosjekt som går på tvers av ulike miljøer og som har stor prestisje i kommuner og fylkeskommune. Det er også et prosjekt som har som mål å være inkluderende og lære bort kunnskap til dem som bor i området. Samtidig er miljø og bærekraft sentrale verdier i prosjektet og en del av et fremtidsrettet fremstøt.

Dette er bare noen av de offensive offentlige prosjektene i Vestfold og Telemark. Det er utrolig spennende å se hva som kommer til å utvikles videre, for det er mye potensial i kommunene som du finner i dette området.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *