Har hobbyen ditt fått potensial som virksomhet, så har du virkelig funnet en nisje du kan leve av. Pengene renner inn samtidig som du stadig får flere kunder. Du må sette deg inn i drift av næring og begynne å sette av forskuddsskatt. Men er det flere ting du bør tenke på? Her skal vi gi deg 3 tips.

1. Ikke betal for det du kan skrive av

Når det gjelder mobil er det mange som går glipp av muligheter. For med en oppstart kan du skaffe deg mobilabonnnement til bedrift slik at du ikke betaler mer enn du trenger. Selv om du bruker mobilen både privat og i driften kan du gjøre dette. Det er fordi du alltid må huske å fylle ut riktig beløp og deretter skrive tilbake 4190 kroner som myndigheten har regnet ut at ditt private forbruk koster. Dermed vil alt over denne summen kunne skrives av.

2. Skaffe seg bedre oversikt

Med et godt CRM system har man kanskje gjort det beste tiltaket for å sikre kunder og skaffe seg nye. Se på CRM fra Lime Technologies, de gjør hele jobben for deg og følger deg på hvert eneste steg. PÅ den måten vil du sende ut jevnlige e-poster med tilbud, betale regningene til rett tid og hele tiden ha kontroll på konkurrentene.

3. Vær smart det første året

Det er ingen som forteller deg det, men det første året skal du prediktere hvor mye du kommer til å tjene. Dette har du selvfølgelig ingen formening om, derfor kan du skrive null inntekt.

Dette vil gjøre at du selvfølgelig får en skattesmell neste år, men når du likevel har satt pengene av på en låst skattekonto, så kan du betale akkurat den skatten du skal. Er du i tillegg veldig, veldig flink med penger kan du få pengene til å vokse mer enn rente og inflasjonen og sitte igjen med enda mer penger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *